Lisää rahaa kauko-ohjattaviin pommikoneisiin



Brisbane times raportoi 17.12. että Yhdysvaltain edustajahuone on hyväksynyt ensi vuodelle uudeksi sotilasmenobudjetiksi 636,3 miljardia US Dollaria. Summaan ei ole laskettu mukaan Presidentti Obaman viime aikoina lupaamista 30 000 uudesta sotilaasta aiheutuvat lisäkulut
Uudessa USA:n puolustusmenoarviossa on varattu 101,1 miljardia Dollaria Irakin ja Afganistanin sotien ylläpitoon sekä valmistautumiseen Irakista vetäytymiseen elokuussa 2010.

Miehittämättömiin Predator robottilentokonehankintoihin, joita Yhdysvallat käyttää erityisesti sodassaan Afganistanissa ja Pakistanissa on budjetissa varattu 88,37 miljardia Dollaria. Uusissa robottilentokoneissa voidaan nyt ottaa käyttöön infrapunakamerat, täsmäohjautuvat pommit ja Hellfire (suomeksi Helvetintuli) ohjukset.

Uutisessa mainitaan Yhdysvaltain lisänneen miehittämättömien kauko-ohjattujen pommikoneiden käyttöä Obaman kaudella.
Uudessa puolustusbudjetissa näkyy Obaman ajama kidutuksen vastainen politiikka. Lisäksi budjetissa näkyy ettei Irakiin tai Afganistaniin ei suunnitella pysyviä sotilastukikohtia. Budjetissa ei ole Obaman puheista huolimatta mitään varaumaa Guantanamon vankileirin lopettamiseksi.